17
Iul
Periuța electrică, un moft, ața dentară este obligatorie!

 Un periaj corect este mai important decât calitatea pastei ÅŸi periuÅ£ei de dinÅ£i. O dată la  ÅŸase luni, faceÅ£i un detartraj!

Aproape 20% dintre români nu s-au spălat niciodată pe dinÅ£i, arată un studiu recent. Igiena orală deficitară duce însă la pierderea dinÅ£ilor ÅŸi la boli de inimă. Vă prezentăm câteva sfaturi de igienă orală mai puÅ£in ÅŸtiute. 

Read More
17
Iul
Medicii recomanda site-urile specializate ca sursa credibila de informare

 Foarte multi romani folosesc gresit internetul pentru a afla informatii referitoare la diferite tipuri de afectiuni, boli sau proceduri medicale, fie ele si chirurgicale. In opinia medicilor, romanii trebuie sa stie ca informatiile corecte sunt cele oferite de publicatiile specializate, avizate si agreate de catre asociatiile profesionale. Internetul poate fi un prieten doar daca stim sa-l folosim corect, avertizeaza medicii.

Read More
15
Iul
Diga Dentară

Diga dentara este considerata cel mai bun mijloc de izolare in stomatologie, fiind reprezentata de o folie de latex aplicata pe un cadru metalic sau de plastic care asigura izolarea perfecta a dintelui de mediul bucal.

Read More
15
Iul
Ce trebuie sa stim despre ANTIBIOTICE?

- Sunt eficiente doar contra infectiilor bacteriene, anumite infectii fungice si in cazul unor paraziti. 

Read More
06
Apr
Ce este frica? Ce este anxietatea? Ce facem...

Frica – reactia naturala a organismului la un pericol prezent.

Anxietatea – reactia la un pericol posibil, o frica anticipativa.

Read More
22
Mrt
Probleme dentare in timpul sarcinii

Sarcina este un moment foarte placut, fiziologic dar si solicitant in acelasi timp. Perioada de graviditate aduce cu ea atat de multe schimbari in organism, iar cavitatea bucala nu reprezinta o exceptie in acest sens. Igiena orala este extrem de importanta in timpul sarcinii, deoarece cresterea nivelului de hormoni poate cauza probleme dentare noi sau le poate intensifica pe cele deja existente.

Read More
18
Mrt
Tratamentul ortodontic pastreaza dintii pe arcada, cu pana la 20 de ani mai mult

Specialistii sustin ca imbunatatirea sanatatii dintilor poate insemna pentru multi adulti pastrarea lor pentru tot restul vietii. Studiile in domeniu arata ca, in urma unui tratament ortodontic, dintii raman cu pana la 20 de ani mai mult pe arcada.

Read More
13
Mrt
Cum facem copiii sa se simta mai confortabil la dentist?

Odată ce unui copil ii apar primii dinţi de lapte, părinţii ar trebui să mearga cu acesta la dentist. Prin vizite regulate la clinica stomatologica copilul se obisnuieste cu examinarile stomatologice şi nu se va mai teme de acestea.

Read More
11
Mrt
Implantul dentar poate fi facut si pacientilor cu diabet controlat

Medicii dentisti evita sa recomande anumitor pacienti o serie de tratamente stomatologice. Este vorba despre pacienti care sufera de afectiuni cardiace, de diabet zaharat, afectiuni reumatice, carora le este contraindicat implantul dentar, de exemplu.

Read More
08
Mrt
Cum afecteaza diabetul sanatatea orala?

Se estimeaza ca in Romania sunt aproximativ 800.000 de persoane care sufera de diabet, fie ca este innascut sau e cauzat de stilul de viata. Studiile au confirmat faptul ca diabeticii sunt mai predispusi sa dezvolte infectii orale si boli parodontale, decat cei care nu sufera de diabet, infectiile orale fiind mai severe la diabetici.

Read More
07
Noi
Obturația coronară

Obturațiile directe - plombele - sunt restaurări protetice prin care se redă fizionomia și funcționalitatea dintelui cariat, cu fracturi minime, sau alte tipuri de leziuni.

Read More
07
Noi
Obturația de canal

Procedura endodontică de obturaÈ›ie de canal radicular, cunoscută ca "scoaterea nervului", este indicată atunci când pulpa dentară bolnavă nu are capacitatea de a se vindeca È™i continuă să se inflameze, devenind treptat necrotică. Extirparea pulpei este necesară pentru a evita răspândirea inflamaÈ›iei È™i a infecÈ›iei la È›esuturile înconjurătoare.

Read More
06
Noi
Detartrajul dentar

Detartrajul reprezintă o metodă simplă È™i conservativă de tratament a afecÈ›iunilor parodontale È™i constă în îndepărtarea tartrului de pe suprafeÈ›ele dinÈ›ilor. Neîndepărtat, tartrul, la început moale, se calcifică È™i devine greu de mobilizat provocând astfel afecÈ›iuni parodontale.

Read More
06
Noi
Coroana Dentară

Coroana dentară de acoperire este un tip de restaurare indirectă, ce încercuieÈ™te È™i acoperă un dinte natural sau un implant dentar pe porÈ›iunea vizibilă, adică deasupra marginii gingivale.

Read More
02
Noi
Implantul dentar

Oamenii îÈ™i pot pierde dinÈ›ii din diverse motive precum traumele (când sunt eliminaÈ›i), cariile, afecÈ›iunile gingivale sau vârsta înaintată. Indiferent de cauză, dinÈ›ii lipsă trebuie să fie înlocuiÈ›i, atât din motive funcÈ›ionale cât È™i estetice. 

Read More
01
Noi
Periajul Dentar

Periajul dentar este o procedură profilactică, de întreÈ›inere È™i curativă prin care placa bacteriană este îndepărtată de pe suprafaÈ›a dinÈ›ilor, giingilor, obrajilor È™i a limbii.

Read More