02
Noi

Implantul dentar

Blog >>

Oamenii îÈ™i pot pierde dinÈ›ii din diverse motive precum traumele (când sunt eliminaÈ›i), cariile, afecÈ›iunile gingivale sau vârsta înaintată. Indiferent de cauză, dinÈ›ii lipsă trebuie să fie înlocuiÈ›i, atât din motive funcÈ›ionale cât È™i estetice. 

Cele mai cunoscute soluÈ›ii pentru lipsa dinÈ›ilor sunt protezele dentare fixe sau mobile, însă cu timpul implantul dentar a devenit cel mai popular element în înlocuirea dinÈ›ilor, fiind È™i o soluÈ›ie pe termen lung. În plus, implantul dentar încetineÈ™te pierderea masei osoase È™i conservă È›esutul sănătos al dintelui.

Implantul dentar este un înlocuitor artificial pentru rădăcina dintelui, fabricat din titan (un metal foarte bine tolerat de masa osoasă). Această tijă metalică este ancorată în interiorul osului maxiliarului È™i are rolul de a susÈ›ine unul sau mai mulÈ›i dinÈ›i artificiali. Un alt obiectiv al implantului dentar este de a realiza o legătură strânsă între partea exterioară a implantului È™i È›esutul osos, astfel încât să poată "fuziona", creând un suport fix pentru dinÈ›ii noi.

Cu toate că există un numar foarte mare de posibilități de reconstrucție a dinților lipsă, niciunul nu s-a dovedit la fel de eficientă ca un implant.

În multe cazuri, implanturile dentare reprezintă doar o alegere logică pentru refacerea tuturor funcÈ›iilor necesare dinÈ›ilor È™i a structurilor de suport.

Persoanele care È™i-au pierdut dinÈ›ii sunt conÈ™tienÈ›i atunci când au tendinÈ›a de a zâmbi sau de a vorbi. În plus, muÈ™căturile neregulate cu dintele lipsă au un efect negativ în obiceiurile alimentare, fapt ce poate duce la probleme de sănătate secundare, cum ar fi malnutriÈ›ia.

Indiferent de cauza pierderii dinților, implanturile dentare reprezintă un remediu simplu, cu rezultate dovedite.

Implantul dentar prezintă caracteristici precum: o structură puternică și de lungă durată și imposibil de distins de dinții naturali.

Un implant nu numai că arată ca un dinte obișnuit, dar poate să se "comporte" la fel ca și acesta.

De asemenea, implanturile necesită același "tratament" de ingrijire ca și dinții naturali: periajul și folosirea aței dentare, zilnic, precum și controlul regulat la medicul stomatolog.

 

 



« Back to the list